Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan svenrygh.no samler inn og bruker personopplysninger.

Sven Rygh er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd). Grunnlaget for innsamling av informasjonen er kjøp av tjenester og samtykke (ved påmelding til nyhetsbrev).

Nyhetsbrev

Når du melder deg på epostlisten for å motta Sven Ryghs nyhetsbrev, samler vi kun inn epostadressen din, og vil kun benytte denne til utsendelse av Sven Ryghs nyhetsbrev. Epostadressen din blir ikke gitt videre til noen tredjepart, og du kan når som helst melde deg av denne listen. Epostverktøyet vi bruker til utsendelse heter MailChimp.

Mailchimp er en webbasert e-postklient. Formålet med vårt nyhetsbrev er å informere kunder om kampanjer og tips til hvordan du sikrer og forsikrer deg og dine Det er frivillig for våre kunder om de ønsker å motta nyhetsbrev. Med Mailchimp deles kun din e-post adresse og navn.

For mer informasjon rundt hvordan MailChimp håndterer GDPR, se https://kb.mailchimp.com/accounts/management/about-the-general-data-protection-regulation

Hvis du senere ikke lenger ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du avbestille det, uten at det oppstår andre kostnader enn for å sende meldingen. Det er tilstrekkelig med en meddelelse i tekstform til en av kontaktadressene som oppgis på kontaktsiden (e-post eller brev). Selvfølgelig finnes det også en avbestillingslenke i hvert nyhetsbrev.

Informasjonskapsler (cookies)

Svenrygh.no benytter informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin.

Vi benytter følgende informasjonskapsler på svenrygh.no:

Analyseverktøyet Google Analytics plasserer 5 informasjonskapsler på din maskin (__utma, __utmb, __utmc __utmt og __utmz). Disse brukes til å samle inn statistikk om trafikken på svenrygh.no (se avsnittet om Google Analytics om hva slags data vi samler inn, og hvordan vi bruker dem)

Facebook setter 1 informasjonskapsel på din maskin (fr). Denne informasjonskapselen brukes til å optimalisere annonseringen vår på Facebook.

Ingen av disse informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som person. De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk, men du kan forandre innstillingene i nettleseren din slik at dette ikke skjer. Slik administrerer du informasjonskapsler i nettleseren din (nettvett.no)

Google Analytics

Vi bruker også Google Analytics for å analysere besøksdata, som f. eks. antall brukere som besøker ulike sider og varigheten til disse besøkene. Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt. Informasjonen fra Google Analytics blir lagret på Googles servere, i tråd med EUs personvernlovgivning (GDPR). Google LLC er databehandler for denne informasjonen.

Dine rettigheter

I henhold til norsk lov kan du når som helst få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg, og få disse rettet eller slettet dersom du ønsker det, ved å sende en e-post til sven@svenrygh.no